Vuokrabiili

Vuokrabiili

Vertaa kaupungin vuokra-autot yhdestä palvelusta.

Vuokra-autot

Löydä auto päiväksi tai kuukaudeksi helposti.

Halpa muutto – Ammattilaisen vinkit helppoon omatoimimuttoon

Oletko muuttamassa omatoimisesti ja sinulla on porukka apukäsiä kasassa? Näillä muuttovinkeillä muutat edullisesti ja mukavasti uuteen kotiin.
Jaa julkaisu:
Email
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Pakkaaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Tämä on yleensä koko muuton aikaa vievin osuus ja viimeisenä iltana voi olla hieman liian myöhäistä aloittaa. Pakkaustarvikkeita kuten pahvilaatikoita, muovikelmua ja pakkausteippiä löytyy esimerkiksi paikallisesta Biltemasta tai Clas Ohlsonilta. Jos haluat vuokrata muoviset muuttolaatikot pahvilaatikoiden ostamisen sijaan, niin ainakin Lainalaatikko auttaa asiassa.

Pakkaustarvikkeista pakollisia ovat pahvilaatikot ja pakkausteippi. Lisäksi kannattaa ostaa muuttolaatikon jakaja, jossa voi kuljettaa juomalasit turvallisesti uuteen kotiin. Tässä vielä listaus suositeltavista muuttotarpeista:

  1. Pahvilaatikot (pakollinen)
  2. Pakkausteippi (pakollinen)
  3. Laatikon jakaja (lasien kuljetukseen)
  4. Muuttohuovat (huonekalujen suojaksi)
  5. Muovikelmu (huonekalujen suojaukseen)
  6. Vanhat sanomalehdet (rypistä astioiden suojaksi)
  7. Maalarinteippiä ja tussi (laatikoiden merkkaamiseen)

Pakatessa pahvilaatikot kannattaa yrittää saada mahdollisimman saman painoisiksi, tämä helpottaa kantajia. Alle voi laittaa esimerkiksi astioita ja päälle kevyempiä vuodevaatteita. Säästä siis omaa ja muuttoapureiden selkää ja älä pakkaa täysiä kirjalaatikoita. Merkkaa laatikoihin jo etukäteen niiden osoite, eli huone mihin ne uudessa kodissa menevät.

Nokkakärryt ovat muuttajalle suuri apu, erityisesti jos käytössä on hissi ja matkalla ei ole paljoa portaita. Nokkikset voivat kuulua vuokrattavan muuttoautoon varustukseen ja kannattaakin tarkistaa asia valitsemasi autovuokraamon tiedoista. Nokkakärryillä mm. muuttolaatikot, lipastot ja pesukoneet kulkevat kätevästi.

Muuttoautoksi kannattaa valita reilun kokoinen pakettiauto. Suosittelemme vähintään 13m3 tavaratilan tilavuuden omaavia pakettiautoja. Olemme koonneet ohjeet sopivan muuttopakun valintaan. Voit lukea ohjeet alla olevasta linkistä:

Muuttoauton valinta

Kantamisessa on hyvä keskittyä tekniikkaan, ei voimaan. Muistathan nostaa laatikot ja huonekalut jaloilla selän sijaan. Kun aloitat nostamaan tavaraa, mene kyykkyyn ja pidä selkä mahdollisimman suorana. Ota kyykyssä ollessasi tavarasta tukeva ote ja nouse ylös jalkojen voimalla. Selän tulisi pysyä lähes suorana koko noston ajan.

Lopuksi vielä pieni niksi, eli pakkaa kahden päivän selviytymissetti yhteen selkeästi merkattuun laatikkoon. Pakkaa tähän laatikkoon esimerkiksi hygieniatuotteet ja muut pakolliset tavarat, joita kuvittelet tarvitsevasi kahden päivän aikana muutosta.

Toivottavasti tästä oli apua ja omatoiminen muuttonne sujuu mukavasti. Jos et vielä ole varannut muuttoautoa, niin käy ihmeessä katsomassa paikkakuntasi autovuokraamot sivuiltamme. Ei muuta kuin tsemppiä muuttoon ja onnea uuteen kotiin!

Kiinnostaisiko sinua joku näistä?

Pakuosake®

Verkkokauppa Pakuosake® Sijoita vuokrapakuun ja ansaitse pääomatuloa. Hoidamme ylläpidon ja sinä saat tuoton. Tutustu, laske

Lue lisää

Vertaa autovuokraamoita jo 12 kaupungissa:

Hyödynnämme evästeitä käyttäjäkokemuksen ja palvelun kehittämiseksi. Lue lisää.