Vuokrabiili

Vuokrabiili

Vertaa kaupungin vuokra-autot yhdestä palvelusta.

Vertailukone

Sisältää 12 kaupunkia ja yli 120 autovuokraamoa.

Halpa muutto – Ammattilaisen vinkit helppoon omatoimimuttoon

Muutto edessä ja porukka apukäsiä kasassa? Näillä muuttoammattilaisen vinkeillä sinä, muuttoapulaiset ja tavarat selviätte kunnialla uuteen kotiin.
Jaa julkaisu:
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Pakkaaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Tämä on yleensä koko muuton aikaa vievin osuus ja viimeisenä iltana voi olla hieman liian myöhäistä aloittaa. Pakkaustarvikkeita kuten pahvilaatikoita, muovikelmua ja pakkausteippiä löytyy esimerkiksi Biltemasta tai Clas Ohlsonilta. Mielestäni Bilteman muuttotarvikkeet ovat hinta-laatusuhteeltaan parhaita, joten sinne kannattaa suunnata muuton valmisteluvaiheessa.

Pakkaustarvikkeista pakollisia ovat pahvilaatikot ja pakkausteippi. Lisäksi kannattaa ostaa muuttolaatikon jakaja, jossa voi kuljettaa juomalasit turvallisesti uuteen kotiin. Tässä vielä laaja lista suositeltavista muuttotarpeista:

  1. Pahvilaatikot (pakollinen)
  2. Pakkausteippi (pakollinen)
  3. Laatikon jakaja (lasien kuljetukseen)
  4. Muuttohuovat (huonekalujen suojaksi)
  5. Vanhat sanomalehdet (rypistä astioiden suojaksi)
  6. Maalarinteippiä ja tussi (laatikoiden merkkaamiseen)

Pakatessa pahvilaatikot kannattaa yrittää saada mahdollisimman saman painoisiksi, tämä helpottaa kantajia. Alle voi laittaa esimerkiksi astioita ja päälle vuodevaatteita. Selkää ei kannata katkaista pakkaamalla täysiä kirjalaatikoita. Merkkaa laatikoihin jo etukäteen niiden osoite, eli huone mihin ne uudessa kodissa menevät.

Nokkakärryt ovat muuttajalle suuri apu, erityisesti jos käytössä on hissi ja ei ole paljoa portaita kuljettavana. Nämä voivat kuulua vuokrattavaan muuttoautoon, tarkista asia valitsemasi autovuokraamon tiedoista. Nokkakärryillä mm. muuttolaatikot, lipastot ja pesukoneet kulkevat kätevästi.

Muuttoautoksi kannattaa valita reilun kokoinen pakettiauto. Suosittelemme vähintään 13m3 tavaratilan tilavuuden omaavia pakettiautoja. Olemme koonneet ohjeet sopivan muuttopakun valintaan. Voit lukea ohjeet alla olevasta linkistä:

Muuttoauton valinta

Kantamisessa on hyvä keskittyä tekniikkaan, ei voimaan. Muistathan nostaa laatikot ja huonekalut jaloilla selän sijaan. Kun aloitat nostamaan tavaraa, mene kyykkyyn ja pidä selkä mahdollisimman suorana. Ota kyykyssä ollessasi tavarasta tukeva ote ja nouse ylös jalkojen voimalla. Selän tulisi pysyä lähes suorana koko noston ajan.

Lopuksi vielä pieni niksi, eli pakkaa kahden päivän selviytymissetti yhteen selkeästi merkattuun laatikkoon. Pakkaa tähän laatikkoon esimerkiksi hygieniatuotteet ja muut pakolliset tavarat, joita kuvittelet tarvitsevasi kahden päivän aikana muutosta.

Toivottavasti tästä oli apua ja omatoiminen muuttonne sujuu kuin tanssi (riippuen tanssitaidoista). Jos et vielä ole varannut muuttoautoa, niin käy ihmeessä vertaamassa paikkakuntasi autovuokraamot vertailukoneessa. Ei muuta kuin tsemppiä muuttoon ja onnea uuteen kotiin!

Kiinnostaisiko sinua joku näistä?

Vertaa vuokraamot

Vertailukone Kirjoita hakuun kaupungin nimi ja vertaa kaikki siellä toimivat autovuokraamot. Käyttöohje ja tiedot Käyttöohje

Lue lisää

Pakuosake®

Pakuosake® Kuin sijoitusasunto, mutta parempi. Tiesitkö, että pakettiautoa voi vuokrata aivan kuten asuntoakin? Välitämme ja

Lue lisää

Vertaa autovuokraamoita jo 12 kaupungissa:

Käytämme evästeitä asiakaskokemuksen kehittämiseksi. Lue lisää.