Vuokrabiili

Vuokrabiili

Vertaa kaupungin vuokra-autot yhdestä palvelusta.

Vuokra-autot

Löydä auto päiväksi tai kuukaudeksi helposti.

Vuokra-auton omavastuu voi yllättää

Oletko vuokraamassa autoa? Vuokrasopimukseen sisältyy aina omavastuuosuus, joka voi tulla kalliiksi vahinko- tai onnettomuustilanteisissa.
Jaa julkaisu:
Email
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Muistuuko mieleen uutiset, joissa autovuokraamo on jälkikäteen lähettänyt satojen- tai jopa tuhansien eurojen laskun auton vuokraajalle? Vahingolle ei välttämättä voi mitään, jos vaikka parkkipaikalla joku kolauttaa lommon vuokra-auton oveen. Onkin siis hyvä olla tarkkana vuokrauksen omavastuun kanssa.

Miten varautua auton vuokrauksen aikana sattuviin vahinkoihin?

Autovuokraamoiden omavastuukäytännöissä voi olla merkittäviä eroja. Toisessa vuokraamossa vuokra-auton omavastuu vahinkotapauksessa voi olla nolla euroa ja toisessa 2000 euroa. Joissakin vuokraamoissa voi olla mahdollista laskea omavastuu alemmaksi jo varauksen yhteydessä. Vuokra-autoa etsiessä kannattaakin siis verrata myös autovuokraamon vuokrausehdot ja omavastuu vahingon sattuessa, jotta taloudellinen riski pysyy kohtuullisena.

Auton vuokrasopimuksessa on yleensä määritelty vastuut, joita vuokraaja sitoutuu noudattamaan vuokrauksen aikana. Kolhujen ja muiden autoon sattuneiden vaurioiden lisäksi korvausta voi joutua maksamaan esimerkiksi väärän polttoaineen tankkaamisesta, tankkaamatta jättämisestä, maantieteellisen rajan rikkomisesta tai auton myöhässä palauttamisesta. Vuokraamon ohjeet ja vuokrasopimus kannattaakin siis lukea huolellisesti läpi ennen vuokra-auton käyttöä, jotta ylimääräisiltä kuluilta vältytään.

Ennen vuokrauksen vahvistusta kannattaa selvittää sopiva omavastuu vuokraukselle. Autovuokraamon soveltama omavastuu selviää viimeistään vuokrasopimuksesta ja käytännön tulisi olla selvästi sopimuksessa näkyvillä, jotta mahdollisten vuokra-auton vahinkotapausten jatkoselvitys on yksinkertaista. Epäselvissä tapauksissa kannattaa olla yhteydessä suoraan autovuokraamoon yhteydessä.

Vuokrabiili on kotimaisen autonvuokrauksen asiantuntija. Tunnemme alan käytännöt ja olemme kuluttajan tukena vuokrauksen ongelmatilanteissa. Autamme mielellämme ja voitkin kysyä meiltä ilmaiseksi neuvoa osoitteesta info@vuokrabiili.fi.

Kiinnostaisiko sinua joku näistä?

Pakuosake®

Verkkokauppa Pakuosake® Sijoita vuokrapakuun ja ansaitse pääomatuloa. Hoidamme ylläpidon ja sinä saat tuoton. Tutustu, laske

Lue lisää

Vertaa autovuokraamoita jo 12 kaupungissa:

Hyödynnämme evästeitä käyttäjäkokemuksen ja palvelun kehittämiseksi. Lue lisää.