Vuokrabiili

Vuokrabiili

Vertaa kaupungin vuokra-autot yhdestä palvelusta.

Vuokra-autot

Löydä auto päiväksi tai kuukaudeksi helposti.

Näin vuokraat auton ympäristöystävällisesti Suomessa.

Vaikuta itse ja vuokraa auto ekologisesti käyttöösi. Jo pienellä panostuksella voi saavuttaa 90% pienemmät päästöt.
Jaa julkaisu:
Email
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Autovuokraamot tarjoavat Suomessa pääsääntöisesti bensiini-, diesel ja sähkökäyttöisiä vuokra-autoja. Sähköautot usein mielletään ainoaksi ympäristöystävälliseksi vaihtoehdoksi, mutta niiden saatavuus, lataus ja kantomatka voivat aiheuttaa haasteita vuokraajalle. Ohjeen avulla voit taklata nämä haasteet ja vuokrata ekologisesti, sillä sähköauto ei ole ainoa ympäristöystävällinen vaihtoehto autoiluun.

Dieselkäyttöinen vuokra-auto voi yllättää

Sähköauton lisäksi dieselauto voi yllättää päästöillään, sillä siihen voi nykyään tankata fossiilitonta Nesteen My D polttoainetta. Ajon aikainen tankkaus on lähes aina vuokraajan vastuulla ja voitkin siis valita mitä polttoainetta tankkaat autoosi. Neste My D polttoainetta voi tankata kaikkiin dieselkäyttöisiin vuokra-autoihin ja se valmistetaan 100% jätteistä ja tähteistä.

Nesteen My D polttoaineella voit vähentää päästöjä jopa 90%, mutta harmillisesti se on hieman kalliimpaa kuin perinteinen diesel. Hintamuutos ei kuitenkaan ole merkittävä erä vuokrauksen kokonaishinnassa ja alta näet laskelmamme muodostumisesta.

  • Vuokrahinta: 120,00€
  • Ajomäärä: 250km
  • Auton kulutus: 6 litraa / 100km

Verrattuna normaaliin dieseliin, Nesteen My D polttoaine on noin 0,30€ kalliimpaa litralta. Alla laskelma vuokrauksen kokonaishinnasta normaalilla- sekä ympäristöystävällisellä dieselillä. Vuokrauksen päästöt voivat pienentyä jopa 90% ja kokonaishinta on lopulta vain 4,5% korkeampi.

  • Kokonaishinta (perinteinen diesel): 142,00€
  • Kokonaishinta (ekologinen Neste My D): 148,50€

Sähköauton vuokraus

Osa vuokraamoista tarjoaa myös sähköautojen vuokrausta. Sähköauto on erittäin kätevä vaihtoehto, jos ajoa tulee alle 300km päivän aikana ja vuokraajalla on käytössään latauspistoke töissä tai kotona. Sähköauto ei aiheuta päästöjä ajon aikana, joten jos sellainen on saatavilla, niin se on erittäin hyvä valinta ekologiseen vuokraukseen.

Kaasuauton vuokraus

Kaasuautot ovat viime aikoina yleistyneet, mutta autovuokraamoissa niihin ei vielä kovin usein törmää. Jos kuitenkin onnistut löytämään kaasuauton vuokralle, niin se on ehdottomasti hyvä ja ekologinen valinta ajokiksi. Gasumin kaasuasemia löydät runsaasti ympäri Suomen ja siellä voit tankata ekologista biokaasua tankkiin. Auto kulkee jopa noin 400km matkan yhdellä tankillisella kaasua, jonka lisäksi käytössä on noin 15-40 litran bensatankki.

Linkkejä:

Neste My D – Palvelukartta

Traficom – Liikennefakta

Gasum – Asemakartta

Kiinnostaisiko sinua joku näistä?

Pakuosake®

Verkkokauppa Pakuosake® Sijoita vuokrapakuun ja ansaitse pääomatuloa. Hoidamme ylläpidon ja sinä saat tuoton. Tutustu, laske

Lue lisää

Vertaa autovuokraamoita jo 12 kaupungissa:

Hyödynnämme evästeitä käyttäjäkokemuksen ja palvelun kehittämiseksi. Lue lisää.